RADIANT

Wayne Parker Design is proud to present an interior developed for a client wanting to customise his 110-metre superyacht to better serve his needs. One of the main focuses for the project was the master en suite, which required carefully considered design solutions to breathe new life and useability in a discreet and yet practical way.

Stripping back the original wet space and assessing the potential challenges faced in the use of one of the most private areas on board was the first and most important step of the project. Having a good understanding of the client’s limitations was key in conceiving an interior that offers as much support to the client as possible without sticking out like a sore thumb.

To achieve this, we have made subtle yet significant alterations within the master suite to allow for greater enjoyment. For instance, the sink within the vanity unit has been enlarged and discrete padding added along the full length, making it more comfortable for the user to rest up against when washing and shaving. Next to this is a full-length heated cupboard to keep robes, towels and bath slippers warm following a shower or bath.

The master bathroom includes a large bath, shower and enclosed WC. The bath has been modified with the addition of a step within the bath to make getting in and out easier, while railings on the steps and along the wall of the bath ensure safety. The finish on these supports help blend them into the overall vision of the interior.

To the right of the bath is a bespoke enclosed rain shower developed together with Dornbracht. In this space the owner can enjoy a true rainforest experience with a large 1m x 1.2m ceiling mounted shower panel delivering 80-100-litres of water per minute. For a complete immersive water experience, jet and spray nozzles within the wall ensure 360-degree coverage. The shower is paired with a large bench and massage feature for complete comfort and relaxation.

The use of mirrors and reflective surfaces on the walls and ceiling help lighten every corner of the room. This is matched with a light and calming colour palate on the floor and walls to complete the overall vision for the space.